Oranje Leeuwinnen horen opnieuw bij de beste 8 landen van de wereld na zege op Zuid-Afrika
i

Pro Shots

Oranje Leeuwinnen horen opnieuw bij de beste 8 landen van de wereld na zege op Zuid-Afrika

Noah Hoogenboezem • 10:21, 06-08-2023 / Laatste Update: 04:30, 12-12-2023

De Oranje Leeuwinnen hebben net als in 2019 de kwartfinales op het WK gehaald. Oranje had het op de extreem vroege zondag in Nederland lastig met Zuid-Afrika, maar echt in de problemen kwamen de vrouwen nooit: 2-0. In de kwartfinales wacht een kraker, want dan is Spanje de tegenstander.

In de groepsfase kwam Nederland in elke wedstrijd vroeg op voorsprong en ook zondag was dat het geval. Lieke Martens kopte een corner van Sherida Spitse richting de hoek. De verdediger van Zuid-Afrika wilde de bal op de doellijn wegschieten, maar schoot de bal recht de lucht in. Jill Roord was er als de kippen bij om haar 4e goal dit toernooi te maken: 1-0.

Artikel gaat verder onder de tweet

Van Domselaar houdt Nederland overeind

Nederland kreeg van de goal alleen geen vleugels en Zuid-Afrika werd in de 1e helft regelmatig gevaarlijk. Vooral aan de counters met sterspeler Thembi Kgatlana hadden de Leeuwinnen hun handen vol. Gelukkig voor Nederland waren dat wel de handen van keeper Daphne van Domselaar. Zij maakte een aantal belangrijke reddingen, waardoor Oranje met een voorsprong aan de thee mocht.