Oranje Leeuwinnen loten tegen Spanje in halve finale Nations League
i

ANP

Oranje Leeuwinnen loten tegen Spanje in halve finale Nations League

Joris Kaper • 14:24, 11-12-2023 / Laatste Update: 18:04, 05-01-2024

De Oranje Leeuwinnen nemen het in de halve finales van de Nations League (de Final Four) op in en tegen Spanje. Dat heeft de loting uitgewezen. In de andere halve finale staan Frankrijk en Duitsland tegenover elkaar. Bij winst staan de Oranjevrouwen dus tegenover één van deze landen in de finale van de Nations League.

Meest gunstige loting

Bondscoach Andries Jonker hoopte vooraf eigenlijk op een loting tegen Frankrijk. Dat land is al geplaatst voor de Olympische Spelen en de 2 finalisten van de Final Four krijgen een ticket voor de Spelen in 2024. Als Frankrijk de eindstrijd van de Nations League haalt, mag ook de winnaar van de troostfinale naar de Spelen. Oranje moet bij een verlies dus hopen op een zege van Frankrijk op Duitsland.

Afgelopen augustus stonden Oranje en Spanje ook tegenover elkaar in de kwartfinales van het WK. Daarin won Spanje met 2-1 en zou later zelfs wereldkampioen worden door het Engeland van Sarina Wiegman met 1-0 te verslaan in de finale.

Host finale

De winnaar van het duel tussen Spanje en Nederland mag trouwens ook de finale en de troostfinale organiseren. En dus is Nederland misschien de host van de finale van de Nations League.

Speeldata

De 2 halve finales worden gespeeld op vrijdag 23 februari. De finale en de troostfinale staan allebei op woensdag 28 februari op het programma.