🎥 | Oranje Leeuwinnen winnen opnieuw van Schotland, concurrent Engeland verliest

Joris Kaper • 23:50, 31-10-2023 / Laatste Update: 21:23, 04-01-2024

De Oranje Leeuwinnen hebben in de Nations League goede zaken gedaan! De ploeg van bondscoach Andries Jonker won de uitwedstrijd van Schotland met 1-0 dankzij een goal van Esmee Brugts. De avond voor de Oranjevrouwen werd nog mooier omdat concurrent Engeland met 3-2 verloor van België.

In de 1e helft kregen de Leeuwinnen de nodige kansen, maar onder meer de paal (bij een schot van Roord) en de lat (bij een schot van Spitse) stonden een goal in de weg. Na een uur was het echter dan toch raak voor Oranje. Esmee Brugts plaatste de bal vanaf een meter of 20 in de verre hoek en die goal bleek uiteindelijk ook de enige van de wedstrijd.

Concurrent Engeland verliest

De Olympische Spelen zijn voor de Leeuwinnen weer een klein stukje dichterbij gekomen. De voorsprong in de poule is nu 3 punten op Engeland, alhoewel België nu knap 2e staat op 2 punten achterstand. Begin december speelt Oranje tegen Engeland. De groepswinnaars plaatsen zich voor de halve finales, die net als de finale eind februari worden afgewerkt. De 2 finalisten plaatsen zich vervolgens voor de Olympische Spelen.

Stand groep 1

1. Nederland 4-9

2. België 4-7

3. Engeland 4-6

4. Schotland 4-1