Sarina Wiegman schrijft na zege in Finalissima opnieuw geschiedenis met Lionesses

Bart van der Wijst • 10:39, 07-04-2023 / Laatste Update: 10:03, 12-12-2023

Sarina Wiegman is een ware prijzenpakker. De Nederlandse bondscoach van Engeland won donderdagavond opnieuw een prijs. In de allereerste Finalissima tegen Brazilië werd na strafschoppen gewonnen (4-2). Dus heeft een trotse Wiegman er weer een beker bij.

Ella Toone opende op een bomvol Wembley de score. Wiegman kon de trofee al ruiken toen het in de blessuretijd misging. Keepster Mary Earps liet een bal los en Andressa Alves tikte de bal binnen: 1-1. Dus moesten er penalty's worden genomen.

Kelly laat Engeland juichen

Doelpuntenmaker Toone miste, maar direct daarna maakte Earps haar fout goed. Ze stopte een penalty van Brazilië. Nadat Brazilië-aanvoerder Rafaelle tegen de lat knalde, schoot Chloe Kelly de thuisploeg naar de zege. Daardoor bleef Wiegman voor de 30e keer op rij sinds haar aanstelling ongeslagen als bondscoach.

"Ik voel me bevoorrecht. Ik ben zeer gelukkig hier te werken, met zo'n ongelooflijke groep. Dit team is zo toegewijd, ze willen elke dag leren", vertelde ze aan ITV. Deze Finalissima werd door Engeland ook als voorafje beschouwd op het WK. Volgens Wiegman leerde haar team van de finale. "Dat is lekker, maar we wilden deze prijs ook winnen."