Spaanse bondsvoorzitter reageert op kritiek na kus bij WK-ceremonie: 'Er zijn overal idioten'
i

Screenshot

Spaanse bondsvoorzitter reageert op kritiek na kus bij WK-ceremonie: 'Er zijn overal idioten'

Trevor Wagener • 12:46, 21-08-2023 / Laatste Update: 22:40, 11-12-2023

De Spaanse bondsvoorzitter heeft gereageerd op de ontstane ophef na zijn ongepaste zoen bij de medailleceremonie. Luis Rubiales, die speelster Jennifer Hermoso bij de prijsuitreiking vol op haar mond kuste, deed het voorval bij Radio Marca af als 'onzin'.

"Die kus?", zei de oud-voetballer toen hem ernaar gevraagd werd. "Weet je, er zijn overal idioten. Laten we vooral geen aandacht schenken aan idioten." Wie de 45-jarige voormalig prof van onder meer Levante bedoelde, is niet bekend. Rubiales is sinds 2018 voorzitter van de Spaanse voetbalbond.

Omstreden uitreikings-kus

Zijn actie bij Hermoso, die er zelf niet van gediend was en het moment als 'niet leuk' omschreef, ging heel de wereld over. "Het was een moment van 2 vrienden die iets vierden", vervolgde Rubiales zijn verklaring. "We zijn hier niet voor onzin als dit."

Rubiales wilde helemaal niets meer over het incident horen. "Laten we dit negeren en genieten van de goede dingen, in plaats van bezig te zijn met losers. Het was allemaal niet slecht bedoeld. Dat mensen hier hun tijd aan willen verspillen."

Barbara Barend sprak maandagochtend bij Radio Veronica met walging over Rubiales' actie: