Stefanie van der Gragt blij met reservebank Oranje: 'De invalsters geven ons iets extra's'
i

Getty Images

Stefanie van der Gragt blij met reservebank Oranje: 'De invalsters geven ons iets extra's'

Eimert Pruis • 22:51, 17-07-2022 / Laatste Update: 06:37, 12-12-2023

"De overwinning is binnen, we gaan sowieso door naar de kwartfinale", was het eerste wat Stefanie van der Gragt dacht na het laatste fluitsignaal bij Nederland-Zwitserland (4-1).

"Het was nog billenknijpen in de 2e helft. We scoren snel na rust, maar geven het ook snel weer weg. Ik scoorde uit weer een prachtige corner van Sherida Spitse. We weten dat we daar gevaarlijk mee kunnen zijn. Dan is het de kunst om de bal goed te raken."

'We dachten dat Zweden met 4-0 voor stond'

"We wisten dat toen we de 3-1 maakten dat Zweden met 4-0 voor stond (was toen al 5-0). Ik ging toen de spits in om nog meer goals te maken in de extra tijd, maar helaas zat de 1e plek er niet meer in. Op naar zaterdag, dan moeten we knallen tegen Frankrijk. De invalsters brachten veel energie, die gaven ons echt iets extra's. Het is fantastisch dat we zulke speelsters op de bank hebben."

'Wat goed te maken'

"We hebben nog wat goed te maken tegen Frankrijk. We gaan nu even rustig aan doen, maar vanaf morgen gaat de focus op de kwartfinale", aldus Van der Gragt die doelt op het 3-1-verlies van Nederland tegen Frankrijk afgelopen februari bij het Tournoi de France.