Dit wordt de tegenstander van de Oranje Leeuwinnen in de achtste finale van het WK
i

Getty Images

Dit wordt de tegenstander van de Oranje Leeuwinnen in de achtste finale van het WK

Brian Vesseur • 23:31, 01-08-2023 / Laatste Update: 04:30, 08-01-2024

De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich dinsdagochtend als groepshoofd door met liefst 7-0 van Vietnam te winnen. Woensdagochtend (Nederlandse tijd) komen de Oranje Leeuwinnen erachter wie de tegenstander wordt in de achtste finale van het WK. De speelsters van bondscoach Andries Jonker zullen ongetwijfeld voor de buis gaan zitten.

LEES OOK: 🌪️ | Leeuwinnen groepswinnaar op WK! Oranje storm blaast arme Vietnamezen van het veld

Tegenstander Oranje Leeuwinnen achtste finale

Woensdagochtend spelen Zuid-Afrika en Italië tegen elkaar in Groep G. Zweden staat bovenaan in die groep met 6 punten, de teller van Italië staat op 3. Zuid-Afrika heeft, net als Argentinië, 1 punt. Zuid-Afrika moet dus winnen van Italië om nog tweede te worden, terwijl de Italianen genoeg hebben aan 1 punt. De wedstrijd wordt om 9.00 uur afgetrapt. Argentinië zou in theorie ook nog tweede kunnen worden, maar dan moet het met grote cijfers van Zweden winnen én Zuid-Afrika moet dan met kleine cijfers van Italië winnen.

Achtste finale WK 2023

Het is ook al bekend wanneer en hoe laat de Oranje Leeuwinnen hun achtstefinalewedstrijd spelen. Zondagochtend om 4.00 uur (Nederlandse tijd) speelt Nederland tegen Italië of Zuid-Afrika. In de kwartfinale speelt de winnaar van deze achtste finale tegen Zwitserland of Spanje.