🎥 | Turkse heksenketel bestaat nog: 6 rode kaarten en stenenregen bij vrouwenwedstrijd

Marcel Roes • 11:48, 03-04-2022 / Laatste Update: 00:05, 12-12-2023

'De Turkse heksenketel', die uitdrukking valt keer op keer als een Nederlandse club tegen pakweg Galatasaray of Besiktas moet spelen, of als Oranje en Turkije elkaar treffen. Vaak valt het allemaal wel mee. Maar zaterdag sloeg wél de vlam in de heksenketel bij een Turkse vrouwenwedstrijd.

Bij Amedspor tegen Fenerbahçe vlogen in de slotseconden de speelsters elkaar in de haren en werden zelfs stenen van de tribunes gegooid. Het resultaat: 6 rode kaarten.

Wonden

Diverse voetbalsters liepen wonden op. Een hoofdwond bij de ene, een serieuze schram over het scheen- of dijbeen bij de andere: het was het treurige resultaat van een grimmig potje voetbal in de stad Diyarbakır.

Fenerbahçe had diep in de 8e minuut van de blessuretijd de bevrijdende 2-1 gemaakt uit een strafschop, waarna de stoppen bij een aantal doorsloegen. Bij een ingooi draaide de wedstrijd uit op een ordinaire vechtpartij, waarbij bijna iedereen betrokken was.

Stenen

Het publiek liet zich opjutten door de bende op het veld. Stenen en stokken kwamen neer. Onder politiebegeleiding werden de voetbalsters van Fenerbahçe van het veld geëscorteerd.

"Op dit moment zijn we bezig met de spelers wat te kalmeren, ze zijn hier serieus van aangedaan", zei Nihan Su, coach van de thuisploeg. "Ik wil me verontschuldigen bij iedereen om zo’n situatie mee te moeten maken."