Vanity Lewerissa krijgt diagnose borstkanker: 'We gaan ervoor, met gestrekte benen vooruit'

Bart van der Wijst • 18:51, 21-02-2022 / Laatste Update: 00:18, 12-12-2023

Vanity Lewerissa heeft borstkanker. Dat verschrikkelijke nieuws deelde de voetbalster van Standard Luik maandag via Instagram. Lewerissa is 11-voudig international en werd Europees kampioen met de Oranje Leeuwinnen.

'Een pad dat je liever niet bewandeld in je leven. We gaan er voor, met 2 gestrekte benen vooruit.

Let's beat this', schreef de 30-jarige Lewerissa in een Instagram-post. In de reacties krijgt Lewerissa veel steun van (oud-)collega's.

Statement Standard

Ook haar club reageerde op het treurige nieuws. "De club en de speelsters staan achter haar om samen deze ziekte te helpen bestrijden", aldus Standard. "Enkele weken geleden kreeg onze speelster te horen dat ze aan borstkanker lijdt."

Standard steunt Lewerissa in deze lastige periode. "Dit overstijgt het sportieve. Het nieuws heeft de volledige groep enorm geraakt. De club en de speelsters zullen altijd achter haar staan om deze ziekte mee te bestrijden."

Lewerissa speelde in het verleden al eerder voor Standard Luik. De voetbalster speelde voor haar avontuur in Luik bij VVV-Venlo, na haar periode in België stond ze onder contract bij PSV en Ajax. Vorig jaar stopte Lewerissa, maar ze besloot afgelopen zomer toch terug te keren in Luik. Op het gewonnen EK speelde de aanvalster 15 minuten mee bij de interland tegen België.