Vivianne Miedema draait droom van vriendin Beth Mead nek om: 'Zal stil in huis zijn'
i

Getty Images

Vivianne Miedema draait droom van vriendin Beth Mead nek om: 'Zal stil in huis zijn'

Marcel Roes • 20:38, 06-12-2023

De Oranje Leeuwinnen wonnen dinsdag van België, gingen door in de Nations League én hebben nog kans op een olympisch ticket. Driedubbel lekker dus. Ook is Vivianne Miedema op de weg terug. Zij viel wederom in.

De topscorer aller tijden van Oranje heeft een relatie met Beth Mead. Ze zijn ploeggenoten bij Arsenal. Mead is daarnaast international van Engeland. En dat is nou net het land dat door de prestaties van Oranje niet naar de Final Four van de Nations League gaat. Ook kan Groot-Brittannië nu geen olympisch ticket meer behalen.

Trots

Na het feestje van Oranje zocht ze contact met Mead. "Even een kort berichtje, nadat ik had gezien dat ze een doelpunt had gemaakt", vertelt ze aan De Telegraaf. "Ik gaf aan dat ik trots op haar was dat ze had gescoord en dat we vanavond wel even uitgebreid zouden bellen."

Stil in huis

Maar hoe nu verder, nu mede door Nederland de Engelse en Britse dromen zijn gebroken? "Ik denk dat het donderdag wel even stil in huis zal zijn", zegt ze met een knipoog. "Voetbal is soms hard. We wisten van tevoren dat er maar 1 ploeg zou doorgaan naar de Final Four. Ondanks de teleurstelling weet zeker dat zij ook blij is voor mij en dat ze nu hoopt dat wij de klus in februari gaan klaren, dat wij naar de Spelen gaan."