Vivianne Miedema en Jackie Groenen wachten nog op negatieve coronatest
i

Pro Shots / Remko Kool

Vivianne Miedema en Jackie Groenen wachten nog op negatieve coronatest

Joris Kaper • 09:28, 14-07-2022 / Laatste Update: 13:22, 08-01-2024

Jackie Groenen en Vivianne Miedema zijn op de weg terug na hun positieve coronatesten van afgelopen zondag (Groenen) en dinsdag (Miedema). De Oranje-internationals zijn vrijwel helemaal verlost van de symptomen die ze hadden en waarom ze een coronatest deden. Ze zijn nu in afwachting van een negatieve test. Daarna kunnen zij weer aansluiten bij de groep.

Dat bevestigde bondscoach Mark Parsons van de Oranje Leeuwinnen woensdagavond op de persconferentie na de gewonnen wedstrijd tegen Portugal. "Het typeert 'Viv' dat ik vanmorgen al een berichtje kreeg: "I’m good, come on, get me back, give me the test", aldus Parsons. "En met Jackie gaat het ook heel goed. Ik zie voor me hoe ze sprintjes in haar kamer trekt."

Wachten op negatieve test

"Dus het gaat goed met ze, maar we wachten nog op een negatieve test. De symptomen zijn in ieder geval onder controle. Ze volgen een testschema en donderdag is de volgende test."

Uitblinkende vervangers

Met de uitblinkende Damaris Egurrola op de plek van Groenen en Lineth Beerensteyn in de spits in plaats van Miedema wonnen de Oranjevrouwen woensdag met 3-2 van Portugal. Zondag staat de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland op het programma. Nederland en Zweden staan in groep C bovenaan met allebei 4 punten, Zwitserland en Portugal volgen met 1 punt.