Vivianne Miedema zet met dikke stift streep door WK: 'Komt hard aan'
i

Getty Images

Vivianne Miedema zet met dikke stift streep door WK: 'Komt hard aan'

Eimert Pruis • 10:36, 03-04-2023 / Laatste Update: 02:00, 12-12-2023

Vivianne Miedema weet het nu zeker: ze moet het WK van komende zomer aan zich voorbij laten gaan. De spits van Arsenal en Oranje scheurde eind vorig jaar de voorste kruisband in een knie. Miedema hield aanvankelijk hoop op een wonder, maar ruim 3 maanden voor de start van het WK is ze haar laatste sprankje hoop kwijt.

De 26-jarige spits zei bij de BBC dat ze niet op tijd hersteld is voor de mondiale eindronde in Australië en Nieuw-Zeeland. "Ik ga het WK missen en dat komt hard aan", aldus Miedema. "Hopelijk ben ik terug voor de start van het nieuwe seizoen. Daar ligt mijn focus nu op, ik moet realistisch zijn. De revalidatie gaat goed. Langzaam, met kleine stappen."

Topscorer aller tijden

Miedema is de topscorer aller tijden van de Nederlandse voetbalsters met 95 doelpunten in 115 interlands. Ze raakte in december geblesseerd tijdens een Champions League-wedstrijd van Arsenal tegen Olympique Lyon. Enkele weken daarvoor liep haar Engelse vriendin en ploeggenote Beth Mead ook al een kruisbandblessure op.

Vriendin ligt voor op Miedema

"Beth ligt een maand voor qua herstel, dat is voor mij frustrerend. Ik zie haar dingen doen die ik nog niet kan", aldus Miedema. Mead heeft nog een kleine kans om het WK te halen. "Al moet er wel iets van een wonder gebeuren wil ze op tijd fit zijn", aldus Miedema.

Vervanger in Oranje?

Bondscoach Andries Jonker gebruikte de afgelopen interlands al om te onderzoeken wie Miedema het beste kan vervangen bij Oranje. De Oranje Leeuwinnen komen maandag in Zeist bij elkaar voor een trainingskamp. Ze spelen vrijdag in Sittard een oefeninterland tegen Duitsland en 4 dagen later in Rotterdam tegen Polen.