Vrouwen FC Twente naar laatste voorronde Champions League na ongekende comeback

Noah Hoogenboezem • 00:38, 10-09-2023 / Laatste Update: 18:58, 08-01-2024

Bij mannen hebben we met Feyenoord en PSV 2 Nederlandse ploegen in het hoofdtoernooi van de Champions League en ook bij de vrouwen kan dit zomaar gebeuren. Net als Ajax plaatste FC Twente zich zaterdag namelijk voor de laatste voorronde van de Champions League. Dat deed Twente na een schitterende comeback.

Twente had het niet getroffen, want het moest zien te winnen van Levante, de nummer 3 van Spanje. Het leek dan ook helemaal fout te gaan toen Levante in Enschede na 20 minuten op een 2-0-voorsprong stond. De 2e goal was van Alba Redondo en die scoorde vorige maand nog 3 keer op het WK voetbal waar Spanje wereldkampioen werd.

Comeback

Nog voor rust kwam Twente op 2-2 door goals van Renate Jansen en Marit Auee. In de 2e helft sloeg Twente toe via Sophie te Brake en daarmee was een plekje in de laatste voorronde binnen. Die laatste ronde wordt in oktober gespeeld. Het is nog niet bekend tegen wie Twente dan speelt. Ook Ajax moet nog 1 ronde overleven om de groepsfase te halen.