WK 2023: check hier de definitieve selectie van de Oranje Leeuwinnen
i

Pro Shots / Remko Kool

WK 2023: check hier de definitieve selectie van de Oranje Leeuwinnen

Trevor Wagener • 16:19, 30-06-2023 / Laatste Update: 09:38, 08-01-2024

Bondscoach Andries Jonker heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland bekendgemaakt, en heeft daarin aanvankelijk géén plek voor Shanice van de Sanden. Wel gaat de veteraan mee met de Oranje Leeuwinnen naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland als 1e reserve.

Mochten er nog speelsters geblesseerd raken, kan Van de Sanden als vervanger worden opgeroepen. Dat is ook het geval voor keepster Barbara Lorsheijd van ADO Den Haag. Als er geen medische reden ontstaat om hen aan de selectie toe te voegen, reizen zij na de 1e poulewedstrijd terug naar Nederland. Eredivisie-topscorer Fenna Kalma gaat helemaal niet mee, net als Kika van Es.

Oranjeleeuwin Wieke Kaptein

Voor liefst 11 (!) speelsters wordt het hun 1e WK-deelname. Da's een heel elftal! De 17-jarige Wieke Kaptein is daarin de meest uit het oog springende naam: zij is namelijk de jongste Nederlandse WK-debutante ooit!

De Oranje Leeuwinnen spelen aankomende zondag nog de uitzwaaiwedstrijd tegen België. Die wedstrijd wordt om 20.45 uur gespeeld in Kerkrade. Vervolgens trekken ze naar Sydney voor een trainingsstage.

WK-programma Oranjeleeuwinnen

Op 23 juli is de 1e wedstrijd in de WK-groepsfase: Portugal is dan de tegenstander. Op 27 juli en 1 augustus wachten vervolgens de wedstrijden tegen de Verenigde Staten en Vietnam. De eerste 2 in de groep gaan door naar de knock-outfase. De finale wordt gespeeld op 20 augustus in Sydney.

Definitieve selectie Oranjeleeuwinnen WK 2023

Keepsters: Daphne van Domselaar (FC Twente), Lize Kop (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord)

Verdedigsters: Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Stefanie van der Gragt (Internazionale), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Aniek Nouwen (AC Milan), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg)

Middenveldsters: Jill Baijings (Bayer Leverkusen), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Wieke Kaptein (FC Twente), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax)

Aanvalsters: Lineth Beerensteyn (Juventus), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Victoria Pelova (Arsenal), Katja Snoeijs (Everton)

Zie ook 📸: VS promoot WK vrouwenvoetbal met standbeeld van supervedette Alex Morgan