Wiegman opgelucht na WK-ontsnapping tegen Nigeria: 'Gingen door tot het einde'
i

Getty Images

Wiegman opgelucht na WK-ontsnapping tegen Nigeria: 'Gingen door tot het einde'

Trevor Wagener • 14:46, 07-08-2023 / Laatste Update: 18:35, 08-01-2024

Sarina Wiegman was als vanzelfsprekend blij na de 8e finale tegen Nigeria op het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. In Brisbane won Engeland na strafschoppen, nadat het na 120 minuten en extra tijd doelpuntloos bleef.

Namens Nigeria misten Desire Oparanozie en Michelle Alozie de eerste 2 strafschoppen. Zij gumden daarmee de misser van Georgia Stanway uit, waarna Engeland niet meer faalde. Tot vreugde van Wiegman.

"Ik ben heel blij hoe we dit als team voor elkaar hebben gekregen", prees de 53-jarige Nederlandse haar ploeg met het bereiken van de kwartfinale. "We speelden geen makkelijke wedstrijd en kwamen een paar keer goed weg maar we bleven goed staan, als een team spelen en als zodanig opereren. Tot aan het einde, ook tijdens de penaltyreeks."

Reactie Wiegman na Engeland-Nigeria

Volgens Wiegman is het veelzeggend dat Engeland bereikt wat het tot nu toe heeft bereikt op het eindtoernooi Down Under. "We zijn door, ik ben gewoon heel blij. Het zegt veel dat we, ook al speelden we in ondertal, doorgingen met waarvoor we kwamen."

Met dat laatste doelde Wiegman op de lelijke rode prent van Lauren James. De Chelsea-ster, die dit WK al goed was voor 3 goals, stampte kort voor het einde van de 90 minuten speeltijd na een duel op de rug van haar tegenstander en moest na een VAR-check met rood vertrekken. Wiegman verdedigde de 21-jarige James dan ook voor de camera's.

Jokerende James

"Ik heb het moment niet heel goed gezien", zei Wiegman voorzichtig. "Ik moet het nog terugzien, maar zulke dingen gebeuren nou eenmaal in een split second." Verwijten vielen er niet. "De intensiteit is hoog, er staat veel op het spel en er komen sowieso veel emoties los. In het heetst van de strijd gebeuren zulke dingen."