WK: Jackie Groenen skipt Oranje-training in aanloop naar 8e finale tegen Zuid-Afrika
i

Pro Shots

WK: Jackie Groenen skipt Oranje-training in aanloop naar 8e finale tegen Zuid-Afrika

Trevor Wagener • 13:59, 04-08-2023 / Laatste Update: 17:09, 11-12-2023

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdag maar heel even met Jackie Groenen op het trainingsveld gestaan. Over 2 dagen wacht de 8e finale tegen Zuid-Afrika op het WK. Naar verwachting is Groenen er dan 'gewoon' weer bij.

Groenen werkte vrijdag een individuele training af tijdens de 1e sessie in Sydney. Het was aanvankelijk nog niet precies bekend wat er met Groenen aan de hand was. De nummer 14 stond een halfuur op het veld en volgde de rest van de training vanaf de reservebank.

Geen zorgen

Later zei bondscoach Andries Jonker dat er geen zorgen waren om Groenen. Jonker liet zijn speelsters na het vele reizen zelf bepalen of zij fit genoeg waren om mee te doen aan de pass- en trapoefening.

"Ik heb ze maar 1 opdracht gegeven: professional zijn", zei Jonker na de sessie. "Je moet je voorbereiden op de volgende wedstrijd. Het kan en moet niet zo zijn dat je ten koste van alles meedoet en daar last van hebt. Jackie moet zelf bepalen hoe ze van de wedstrijd herstelt. Die vrijheid heb ik ze gegeven en dit is haar keuze."

Groenen skipt WK-training

De 28-jarige speelster van Paris Saint-Germain is al jaren een vaste waarde in Oranje en speelde dit eindtoernooi tot nu toe alle duels mee. Vorige week donderdag speelde ze tegen de Verenigde Staten (1-1) haar 100e interland.

Alle andere selectiespeelsters trainden wel volop mee in het Jubilee Stadium in Sydney. Oranje speelt zondag om 4.00 uur Nederlandse tijd de 8e finale-wedstrijd.