TV-gids: zo kijk je LIVE naar de historische WK-strijd tussen Marokko en Frankrijk
i

Getty Images

TV-gids: zo kijk je LIVE naar de historische WK-strijd tussen Marokko en Frankrijk

Trevor Wagener • 12:23, 08-08-2023 / Laatste Update: 06:42, 12-12-2023

Voor het Marokkaanse vrouwenelftal staat dinsdag dé wedstrijd van hun leven op het programma! In de 8e finale van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland is Frankrijk om 13.00 uur (Nederlandse tijd) de tegenstander in het Hindmarsh Stadium in Adelaide. Lees gauw verder om uit te vogelen hoe en waar je deze kraker live kunt zien!

Lees ook: De GeKsTe! Deze Marokkaanse WK-ster komt 'gewoon' uit Eindhoven

Het 8e finale-duel op het WK tussen Marokko en Frankrijk van dinsdag 8 augustus is zowel op tv als online live te volgen bij NPO1. Let op! De voorbeschouwing bij de NOS begint om 12.20 uur. In Marokko is het een uurtje vroeger, en zal men vóór 12.00 uur lokale tijd af moeten stemmen op Arryadia TNT.

WK-wedstrijd Marokko vs Frankrijk op tv

Het duel staat onder leiding van de 38-jarige Amerikaanse scheidsrechter Tori Penso. 'Team USA' moest afgelopen zondag eerder dan gewenst naar huis nadat het in hun 8e finale na strafschoppen verloor van Zweden (0-0, 5-4 na pen.).

Penso, die onder meer wordt geassisteerd door de Surinaamse Mijensa Rensch, floot eerder het groepsduel in Poule H tussen Marokko en Duitsland. Die pot eindigde nog in een oorwassing voor de Atlas Leeuwinnen (6-0), maar na 2 kicken 1-0-zeges op zowel Zuid-Korea als Colombia leverde een historische plek in de knockout-fase van een WK op: nooit eerder wist een Arabisch land zich van de 8e finale te verzekeren.

David vs Goliath

Hoewel er een kwartfinale-plek op het spel staat, hebben de Marokkaanse vrouwen moreel niets te verliezen volgens bondscoach Hervé Renard. De Franse bondscoach van Les Blues, die tussen 2016 en 2019 nog met veel bombarie bondscoach was van de Atlas Leeuwen, zei onlangs nog tegen L'Équipe dat zijn speelsters een moeilijk karwei wacht.

"Frankrijk betekent iets speciaals voor Marokko. Ze willen ons maar wat graag zien vallen", aldus de 54-jarige coach, die voor zijn vaderlandse klus bondscoach was van Saoedi-Arabië (2019-2023) en met hen een top-WK 2022 in Qatar beleefde. Hij waakte voor onderschatting. "Dat Marokko nu is waar het is, is de magie van het voetbal." (lees verder na de Facebook-post!)

Zijn Hervé Renard en Wendie Renard familie van elkaar?

Renard, die werd aangesteld om Les Femmes naar een 1e hoofdprijs uit hun geschiedenis te helpen, is géén familie van sterspeelster Wendie Renard. De roots van de 33-jarige 1 club-speelster van Olympique Lyon liggen in Martinique. Renard, die liefst sinds 2006 onafgebroken voor Lyon speelt en met die club 14 landstitels plus 8 Europese bekers won, is sinds kort pas weer international nadat zij een lange tijd ruzie had met Hervé's voorganger Corinne Diacre.

Wendie Renard stelde toen, afgelopen februari, in de Franse pers niet meer voor Frankrijk te willen spelen zolang Diacre bondscoach was. Nadat Diacre begin maart werd ontslagen, maakte Wendie Renard bekend open te staan voor een terugkeer bij een eventuele selectie. Et voilà: