WK: gastland Australië verslaat Denemarken en ziet sterspeelster terugkeren
i

Getty Images

WK: gastland Australië verslaat Denemarken en ziet sterspeelster terugkeren

Trevor Wagener • 16:28, 07-08-2023 / Laatste Update: 00:57, 12-12-2023

Australië staat in de kwartfinale van het WK voetbal! De grootste van de 2 gastlanden was maandagmiddag (Nederlandse tijd) in het Olympic Stadium in Sydney met 2-0 te sterk voor Denemarken.

Arsenal-vedette Caitlin Foord (foto) opende al na een halfuur de score. Dit deed zij op aangeven van Manchester City-toptalent Mary Fowler (20). Toch moesten de duizenden dolenthousiaste aanwezige Aussie's tot na de thee wachten op de bevrijdende 2-0.

Die kwam er via Hayley Raso. De speelster van Real Madrid haalde in de 70e minuut uit en liet keepster Lene Christensen kansloos. Denemarken, dat met sterspeelster Pernille Harder en andere ervaren topspeelsters aantrad, kon in het vervolg geen vuist meer maken.

Lees ook: dit is waarom Daniëlle van de Donk Australië wil treffen op het WK! 'Wát een finale zou dat zijn'

Terug-Kerr

De thuisfans daarentegen hadden 10 minuten voor het einde opnieuw reden tot juichen, zij het niet om een doelpunt: de niet geheel fitte Sam Kerr van Chelsea verving doelpuntenmaakster Raso, tot groot plezier van het publiek.

Eerder op de maandag kwam Engeland goed weg in hun 1e knockout-duel met Nigeria. Na 0-0 en eenzelfde stand na 120 minuten nam de ploeg van Sarina Wiegman de penalty's beter.