📸 | Lucy Bronze liet FIFA-baas Infantino keihard hangen bij de WK-medailleceremonie

Trevor Wagener • 11:41, 21-08-2023 / Laatste Update: 09:04, 08-01-2024

Na de verloren WK-finale van zondag (1-0 Spanje, red) had Engeland-speelster Lucy Bronze er uiteraard flink de pest in. De 31-jarige speelster baarde na afloop dan ook opzien door FIFA-voorzitter Gianni Infantino niet de hand te schudden toen hij hen de runner up-medailles uitreikte. De Barcelona-verdedigster was Infantino's eerdere uitspraken nog niet vergeten, en liet zijn hangende hand dan ook voor wat het was.

Engeland, met succescoach Sarina Wiegman aan het roer, deed er zondag alles aan om het succes van vorige zomer te herhalen. Toen werd Engeland nog Europees kampioen, maar in Sydney trok Spanje na een treffer van Olga Carmona aan het langste eind.

Bronze flasht Infantino

Bronze, die voorafgaand aan de tegentreffer íets te lang op avontuur ging en daardoor balverlies leed, was na afloop ontroostbaar. Haar club-ploeggenote Ona Battle (zie onder) probeerde Bronze eveneens te bedaren, maar baten mocht het niet.

Wat zegt 'ie?

Voorafgaand aan de finale had Infantino zich niet populair gemaakt door bij CNN te stellen dat vrouwen, in de ontwikkeling naar gelijkheid, de 'juiste strijd' aan zouden moeten gaan. "Kies je battles", zei Infantino toen. "Ik wil tegen alle vrouwen op aarde zeggen, en ik heb 4 dochters dus ik heb er thuis een paar, dat júllie de kracht hebben om voor verandering te zorgen."

Daar bleef het niet bij. "Kies je battles uit, ga de gevechten aan die je aan moet gaan. Jullie moeten ons mannen overtuigen wat wel kan en wat niet kan. Jullie moeten het doen, doe het gewoon. De deuren zijn open. Duw ze open, ook die van de FIFA."

Bronze reageerde niet inhoudelijk op Infantino's teksten, maar haar non-verbale houding en mimiek spraken boekdelen. En Infantino? Die gaf Bronze maar wijs een schouderklopje.

One of the most iconic snubs.

Lucy Bronze snubs FIFA President Infantino’s handshake 48 hours after he tells Women players to "convince us men" in the ongoing fight for equality. #WomensWorldCupFinal pic.twitter.com/WzZE9HkMk0

— Anshumaan Singh 🇮🇳 (@Anshum1958) August 21, 2023