Alwéér!? Japanse fluit 8e finale-duel tussen Oranje Leeuwinnen en Zuid-Afrika
i

Pro Shots

Alwéér!? Japanse fluit 8e finale-duel tussen Oranje Leeuwinnen en Zuid-Afrika

Trevor Wagener • 10:51, 04-08-2023 / Laatste Update: 01:58, 12-12-2023

Scheidsrechter Yoshimi Yamashita fluit op het WK voetbal het 8e finale-duel tussen de Oranje Leeuwinnen en Zuid-Afrika. De 37-jarige Japanse floot vorige week donderdag ook al de kraker tussen Nederland en de Verenigde Staten (1-1) en stapte niet zonder kritische opmerkingen het veld af. Des te opvallender is het dat Yamashita opnieuw een wedstrijd van Oranje mag leiden.

De speelsters van bondscoach Andries Jonker vonden Yamashita in duel met VS soms een wazige indruk maken. Zo gaf de arbiter maar 1 gele prent in een pot met liefst 28 (!) overtredingen. Dikke prima, aldus de FIFA.

Lees ook: Daniëlle van de Donk verklapt droomaffiche op WK! 'Wát een finale zou dat zijn'

Scheidsrechter bij Leeuwinnen vs Zuid-Afrika

Het orgaan heeft Yamashita een 4e wedstrijd van deze eindronde gegeven. De wedstrijd tussen Nederland en Zuid-Afrika is aanstaande zondag 6 augustus. De aftrap is in Sydney, om 4.00 uur Nederlandse tijd. Bij een overwinning treft Nederland Spanje of Zwitserland. Die landen spelen zaterdag tegen elkaar.

Yamashita floot, naast het treffen van Oranje met USA, ook de openingspot tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen (1-0) én de bijzondere strijd tussen Duitsland en Colombia: 1-2.