🎥​ | Ze heeft 'm, ze heeft 'm... Ze heeft 'm niet: enorme blunder in Champions League voor vouwen

Marcel Roes • 21:35, 24-04-2022 / Laatste Update: 22:52, 11-12-2023

Bij Olympique Lyonnais tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League voor vrouwen was er een kolderiek momentje.

Er was behoorlijk wat miscommunicatie tussen de spelers achterin bij PSG. Of ze riepen allemaal tegelijk "Ik pak de bal" of ze riepen allemaal tegelijk "Jij pakt de bal" naar elkaar. Hoe dan ook: niemand pakte de bal en die schoof door richting de PSG-doellijn.

De keeper had de bal nog best kunnen pakken, maar besloot eerst uitgebreid de tijd te nemen om naar de knieën te gaan en zich om te draaien. Toen maakte een Lyon-speler een einde aan het gepruts. Het werd 3-2.

PSG

PSG kwam al na 5 minuten op voorsprong via Marie-Antoinette Katoto. De 31-jarige captain Wendie Renard maakte halverwege de 1-1 uit een strafschop. Via de in Brazilië geboren Amerikaanse international werd het daarna 3-1. Ze scoorde eerste na 33 minuten en deed dat 5 minuten na rust opnieuw, deze keer na enorm geschutter in de defensie van PSG. Door een rake strafschop van de Poolse verdediger Paulina Dudek werd het na 58 minuten 3-2.

Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola ontbraken wegens blessures bij Lyon. Komende zaterdag (21.00 uur) is de return in het Parc des Princes in Parijs.