TV-gids: op deze zender kijk je naar de Oranje Leeuwinnen tegen Engeland
i

Getty Images

TV-gids: op deze zender kijk je naar de Oranje Leeuwinnen tegen Engeland

Brian Vesseur • 08:47, 01-12-2023

De Oranje Leeuwinnen gaan vrijdagavond op bezoek bij Engeland, voor een duel in de Nations League. Nederland is momenteel de koploper in de poule en wil op Wembley winnen om die koppositie vast te houden. Check hier hoe laat en op welke zender je incheckt voor de wedstrijd tussen Engeland en de Oranje Leeuwinnen.

Zender Engeland - Oranje Leeuwinnen

De wedstrijd begint om 20.45 uur en vanaf 20.21 uur kan je op NPO 3 inschakelen om de voorbeschouwing te checken.

Nations League

Nederland leidt in een poule met Engeland, België en Schotland. Na 4 wedstrijden staat de ploeg van Andries Jonker met 9 punten bovenaan Groep 1. Op Wembley spelen de Oranje Leeuwinnen tegen hun vorige bondscoach, Sarina Wiegman. Haar selectie staat op 6 punten en moet eigenlijk winnen om nog kans te maken op die eerste plek. België staat tussen beide landen in op 7 punten.

De eerste plek levert namelijk een ticket voor knock-outfase op. De landen die de finale bereiken, plaatsen zich voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Engeland is in deze Nations League de vertegenwoordiger van heel Groot-Brittannië: Schotland doet er dus goed aan om te verliezen van Engeland in de Nations League, zodat Team Groot-Brittannië uiteindelijk meer kans maakt op een plekje op de Spelen.

Wembley

We krijgen een volgepakt Wembley te zien. Volgens de laatste berichtgeving zijn er meer dan 70.000 kaarten verkocht voor de wedstrijd tussen Engeland en de Oranje Leeuwinnen.