TV-gids: Oranje bij het ontbijt! Zo laat kijk jij naar de 3e groepswedstrijd tegen Vietnam
i

Getty Images

TV-gids: Oranje bij het ontbijt! Zo laat kijk jij naar de 3e groepswedstrijd tegen Vietnam

Trevor Wagener • 06:30, 01-08-2023 / Laatste Update: 17:22, 11-12-2023

Voetballiefhebbers, letten we even goed op? Dinsdag spelen de Oranje Leeuwinnen de afsluitende groepswedstrijd op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland tegen de nog puntloze debutant Vietnam. Scroll gauw verder om te checken waar die o zo belangrijke WK-wedstrijd live te zien is!

Dit is de opstelling van Oranje tegen Vietnam (mét twijfelgevallen Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova)

De wedstrijd wordt gespeeld in de Nieuw-Zeelandse stad Dunedin, op het zuidereiland. Het decor is het Forsyth Barr Stadium (capaciteit 30,748) en de scheidsrechter van dienst is de 38-jarige Ivana Martincic uit Kroatië.

Vietnam-vedettes

Vietnam is al uitgeschakeld en zal er alles aan doen om het toernooi met opgeheven hoofd te verlaten. Oranje moet dan ook opletten voor de aanvalsters Pham Hai Yen (28 jaar, 42 goals in 78 interlands) en Huỳnh Nhu (105 caps, 67 goals). Nhu is de enige speelster in de Vietnam-selectie die níét in de vaderlandse competitie actief is: de 31-jarige aanvoerdster speelt bij Länk Vilaverdense in de Portugese hoogste divisie.

Scenario groepswinst

Oranje staat 2e in Groep E en heeft net als koploper VS 4 punten uit 2 duels. De Amerikanen hebben een beter doelsaldo (4-1 om 2-1) waardoor Oranje véél doelpunten nodig heeft tegen de ploeg van bondscoach Mai Duc Chung. 'Team USA' en Portugal treffen elkaar eveneens op dinsdag.

Zo wordt Nederland eerste in de WK-groep: scenario’s vooraf duel met Vietnam

Hoe laat speelt Nederland tegen Vietnam op WK?

De wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Vietnam begint om 09.00 uur. Een ideaal tijdstip om mee wakker te worden, mocht je vakantie hebben.

Zender Oranje Leeuwinnen - Vietnam

Het laatste WK-groepsduel van de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023 tegen Vietnam wordt uiteraard live en gratis uitgezonden op NPO 1. De voorbeschouwing in de studio zal rond 08.12 uur van start gaan. De NPO zendt de pot uiteraard ook online uit.

Stand in Groep E

1. Verenigde Staten 4 (+3)

2. Nederland 4 (+1)

3. Portugal 3 (+1)

4. Vietnam 0 (-5)