🎥 | Zo bereikten FC Barcelona en Olympique Lyon de finale van de Women's Champions League
i

Pro Shots / Panoramic

🎥 | Zo bereikten FC Barcelona en Olympique Lyon de finale van de Women's Champions League

Joris Kaper • 15:49, 21-05-2022 / Laatste Update: 07:59, 08-01-2024

Zaterdag wordt in het Italiaanse Turijn de finale van de Women's Champions League gespeeld. De kraker gaat tussen de topteams FC Barcelona (met Lieke Martens) en Olympique Lyon (met Daniëlle van de Donk). Hoe bereikten beide teams de finale?

Groepsfase

Olympique Lyon, dat de Champions League bij de vrouwen maar liefst 7 keer wist te winnen, begon dit seizoen in de 2e ronde, waarin het zich met een 4-2 zege op Levante plaatste voor de groepsfase van het toernooi. In die groep met Bayern München, Benfica en BK Häcken plaatste de ploeg van Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola, die sinds maart van dit jaar voor de Oranje Leeuwinnen uitkomt, eenvoudig voor de kwartfinale na 5 zeges en 1 nederlaag (tegen Bayern).

FC Barcelona deed het in de groepsfase zelfs nog beter, want de ploeg van Lieke Martens won alle 6 de wedstrijden tegen Arsenal, Hoffenheim en het Deense HB Koge. Martens scoorde daarbij 2 maal.

Kwartfinales

Olympique Lyon had het in de kwartfinales vervolgens lastig tegen Juventus. De Italianen wonnen de 1e wedstrijd met 2-1, maar Lyon zette dat in de 2e ontmoeting recht en dankzij een 3-1 zege stond de ploeg van Van de Donk toch nog in de halve finale. FC Barcelona schakelde in 2 wedstrijden rivaal Real Madrid uit door 2 keer te winnen: 3-1 en 5-2.

Halve finales

FC Barcelona was na 1 wedstrijd in de halve finale al bijna zeker van de finale, want de Catalanen wonnen met maar liefst 5-1 van Wolfsburg. De Duitsers wonnen de 2e wedstrijd nog wel met 2-0, maar dat was niet genoeg om de finale te bereiken. De Lyon-vrouwen versloeg ondertussen hun landgenoten van PSG met -2 en 2-1 en dus stonden zij opnieuw in de finale.

Finale

De finale tussen FC Barcelona en Olympique Lyon wordt zaterdag om 19.00 uur gespeeld in het Juventus Stadium in Turijn. De wedstrijd is live te bekijken op Youtube.