Zuid-Afrikaanse bondscoach: 'Nederland heeft nauwelijks een idee tegen wie zij spelen'
i

Getty Images

Zuid-Afrikaanse bondscoach: 'Nederland heeft nauwelijks een idee tegen wie zij spelen'

Marcel Roes • 17:12, 05-08-2023 / Laatste Update: 04:04, 12-12-2023

Zuid-Afrika droomt. Sterker nog: Banyana Banyana lééft al de droom. De Afrikaans kampioen is bij het WK voetbal voor vrouwen al verder gekomen dan verwacht. Ze wonnen bijvoorbeeld tegen Italië voor de 1e keer ooit een WK-wedstrijd.

In de 8e finale speelt het land tegen de Oranje Leeuwinnen. Bondscoach Desiree Ellis snapt dat haar ploeg zeker niet als favoriet wordt gezien. Dat buigt ze om tot hun kracht.

Underdog

"Wij weten wie we treffen, Nederland heeft nauwelijks een idee tegen wie zij spelen", zei Ellis zaterdag op een persconferentie.

"Iedereen ziet ons als de underdog, maar reken er maar op dat wij een wedstrijd neer gaan zetten. Dit team heeft laten zien dat niets ons in de weg hoeft te staan."

Zingen en dansen

Tijdens het praatje van Ellis waren haar speelsters even verderop aan het zingen. "Zo is het team, dit is onze cultuur. We dansen en zingen graag en nemen het niet de hele tijd serieus. Soms is het belangrijk om even van het moment te genieten", vertelde speelster Jermaine Seoposenwe.

Ellis, vroeger zelf international van Zuid-afrika, weet: "Het is winnen of naar huis gaan. We doen wat we kunnen en proberen te winnen."