Nieuwe sprintzege Lorena Wiebes in Baloise Ladies Tour, eindwinst voor Ellen van Dijk

17 juli 2022

Lorena Wiebes heeft de slotetappe in de Baloise Ladies Tour gewonnen! In Deinze won de renster van DSM en ging de eindwinst naar Ellen van Dijk van Tref-Segafredo.


Die laatste stelde de eindzege al veilig in de tijdrit van zaterdag. Na onder meer een openingstrijdrit in en rond Utrecht en 2 etappes met als aankomstplaats Knokke-Heist eindigde de Baloise Ladies Tour zondag met een massasprint in Deinze.

Een kleine kopgroep werd kort voor de meet bijgehaald, en in de sprint stond er dan zoals al de hele week het geval is geen maat op Wiebes. De 23-jarige topper van Team DSM rondde met gemak het voorbereidende werk van haar ploeggenotes af en boekte zo een 4e ritzege deze week.

Oranje boven
De eindzege is overigens voor Ellen van Dijk. De Nederlandse stelde de eindzege veilig in de individuele tijdrit die zaterdagnamiddag werd afgewerkt in Knokke-Heist. Lorena Wiebes en Audrey Cordon-Ragot (ploeggenote van Van Dijk) konden mee het podium op.

De vriend van Van Dijk kende ook een geweldig weekend. Hij reed zichzelf de boeken in met een krankzinnig record: in 22 uur en 3 minuten 8 landen doorfietsen.

Lees ook: Ultrafietser De Bruijn flikt 't! Nederlander fietst door 8 landen in 24 uur en haalt zo Guinness Book