Biniam Girmay mist vrouw en dochter en gaat snel naar huis: ‘Dit succes verandert dat niet’

27 maart 2022

BELGA

Biniam Girmay boekte in Gent-Wevelgem een historische zege door als eerste Afrikaan ooit een klassieker achter zijn naam te zetten. De pas 21-jarige Eritreër gaf na afloop aan dat hij volgende week niet start in de Ronde van Vlaanderen omdat hij terugkeert naar huis. "Ik mis mijn vrouw en dochter", aldus Girmay.


"Ik zal dus naar huis gaan. De Ronde van Vlaanderen mis ik, ik wijzig mijn plannen niet na dit succes", zei de renner van Intermarché-Wanty-Gobert in het flashinterview vlak na de finish.

Hij weet niet hoe
Girmay vond het moeilijk te beseffen dat hij Gent-Wevelgem had gewonnen én wielergeschiedenis had geschreven. "Ik weet niet hoe ik het heb gedaan", aldus Girmay, die in een sprint van 4 renners de sterkste bleek. "Het is echt ongelooflijk, heel moeilijk om uit te leggen. Vrijdagavond kwam ik met dit plan en voor een goed resultaat. De laatste 200 meter had ik veel vertrouwen dat het zou gaan lukken."

'Betekent veel voor het wielrennen in Afrika'
De 21-jarige Eritreër denkt dat zijn zege in Gent-Wevelgem veel kan betekenen, niet alleen voor hem zelf. "Dit kan veel veranderen voor mij en voor het wielrennen in Afrika. Het heeft een mooie toekomst voor zich, daar ben ik van overtuigd."