📸 | Slechte weersomstandigheden: Scheldeprijs wordt slagveld

7 april 2021

BELGA

De Scheldeprijs beloofde op voorhand vanwege de winterse weersomstandigheden al een spektakelstuk te worden. En ja hoor! Een zware valpartij zorgde al vroeg in de koers voor de nodige slachtoffers (zie meer foto's hieronder).


De organisatie moest in de ochtend angstvallig afwachten of de Scheldeprijs überhaupt wel kon worden verreden. ,,Wij mogen starten zoals gepland en de koers zal het voorziene traject afleggen”, liet koersdirecteur Scott Sunderland uiteindelijk weten. ,,Wij houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten. Het zal winderig en koud zijn, maar er worden geen sneeuwbuien of hagelstormen meer verwacht, zoals dat gisteren wel het geval was.”

In de beginfase was er al direct een zware valpartij. Enkele renners stapten niet meer terug op de fiets. Zo kwam voor onder meer Frederik Frison (Lotto-Soudal), Kristoffer Halvorsen (Uno-X) en Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen-Baloise) al snel een einde aan de Scheldeprijs. De omstandigheden zijn zwaar en inmiddels zijn al meerdere renners afgehaakt.