Boy van Poppel mag met Intermarché-Wanty-Gobert naar Vuelta

16 augustus 2022

Getty Images

Boy van Poppel verschijnt aanstaande vrijdag in zijn thuisland aan de start van de Ronde van Spanje. De Nederlander mag mee als knecht van Gerben Thijssen bij Intermarché-Wanty-Gobert. Dat maakte de ploeg deze week bekend. Voor Van Poppel wordt het zijn 2e Vuelta.


De focus van de Belgische ploeg ligt op een top 10-klassering, zo benadrukt sportief directeur Pieter Vanspeybrouck. Daarom zijn naast Van Poppel en Thijssen vooral klimmers meegenomen. Intermarché neemt bijvoorbeeld Jan Hirt, Louis Meintjes en Domenico Pozzovivo mee.

Vanspeybrouck: "De toptienplaatsen van Louis Meintjes in de Tour en van Jan Hirt en Domenico Pozzovivo in de Giro hebben onze initiële plannen om een sterke kern klimmers naar de derde en laatste grote ronde van het seizoen te sturen versterkt."

Van Poppel
Van Poppel moet Intermarché aan het dagsucces helpen door sprinter Thijssen perfect af te leveren bij de massasprints. Toch is hij niet alleen daarvoor meegenomen. "De terreinkennis van Boy van Poppel in de twee Nederlandse etappes is een extra troef, niet alleen voor Gerben Thijssen, maar ook voor onze klassementsrenners", aldus Vanspeybrouck.