🎥 | Baanwielrenner Joe Truman ging OUT bij deze crash op Commonwealth Games

30 juli 2022

Wat een nare beelden voor baanwielrenners Joe Truman en Matt Glaetzer. Het duo ging bij de keirin op de Commonwealth Games 2022 keihard onderuit. Hierbij verloor Engelsman Truman kort het bewustzijn.


De 25-jarige sporter kwam na de crash snel bij. Hij verliet het Velodrome in het Lee Valley VeloPark met een zuurstofmasker terwijl hij in een rolstoel zat. Ook liep hij een sleutelbeenbreuk op.

Baanwielren-crash Truman
Truman zat op dag 2 van de Games in de val toen 2-voudig kampioen Glaetzer voor hem onderuit ging. Truman kon nergens meer heen en smakte tegen de baan. Glaetzer, die Jack Carlin wilde passeren en daarbij viel, zag op zijn beurt geshockeerd toe hoe zijn pak volledig aan stukken was gescheurd. Truman werd voor controle naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

"Dit wil je niet zien", zei analist en meervoudig kampioen Sir Chris Hoy. De 6-voudig olympisch kampioen kent de gevaren bij de keirin op de baan als geen ander. "Joe kon precies geen kant op. Je wil zo dicht mogelijk tegen de concurrentie aan zitten. Je hartslag gaat maar door en het is 1 grote adrenalineshot. Gelukkig is Joe oké."

De welke-games?
De Commonwealth Games 2022 zijn van 28 juli tot en met 8 augustus in het Engelse Birmingham. Traditiegetrouw is dit sportevent tussen alle verenigde landen van het Britse Gemenebest: Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Kenia én andere landen. Het Alexander Stadium in Birmingham is de thuisbasis van de Games.