Dit is wanneer Dylan Groenewegen zijn rentree maakt in het peloton

23 januari 2021

AFP

Dylan Groenewegen was zonder enige twijfel een van de meest besproken wielrenners van 2020. De wielrenner van Jumbo-Visma stond ongewild in de schijnwerpers toen hij landgenoot Fabio Jakobsen de hekken in fietste tijdens de Ronde van Polen. Hij werd daarvoor flink geschorst. Maar aan die schorsing komt natuurlijk een einde en dus is het de vraag waar en wanneer hij zijn rentree gaat maken.


Op 12 mei staat zijn rentree voorlopig ingepland, tijdens de Ronde van Hongarije. Vijf dagen daarvoor loopt zijn schorsing van 9 maanden af. Groenewegen: "Ik hoop dat ik straks mijn plek in het peloton weer terugvind en dat ik weer plezier aan het koersen kan beleven. Er is veel gebeurd en daarmee houden we rekening bij mijn terugkeer."

Geen grote rondes
Groeneweg wordt door Jumbo-Visma bewust uit de Giro d'Italia en Tour de France gehouden. "We hebben er heel veel over gesproken, goed over nagedacht", zegt sportief directeur Merijn Zeeman daarover tegen de NOS. "Om nu te zeggen dat hij zomaar, als zijn schorsing afgelopen is, weer de oude is? Dat is niet zo."

"De doelstelling met Dylan is om 2021 het jaar te laten zijn waarin hij zichzelf weer helemaal terug kan vinden."