Fabio Jakobsen staat voor zijn rentree: ‘Ik ben wel een beetje bang’

9 april 2021

Pim Ras Fotografie

Fabio Jakobsen maakt zondag in de Ronde van Turkije zijn rentree na zijn zware valpartij in de Ronde van Polen van 8 maanden geleden. Op de website van Deceuninck - Quick-Step blikt de sprinter uit Heukelum vooruit op zijn rentree. ,,Ik ben wel een beetje bang, maar ik wil doen wat ik het liefste doe: racen.”


Dat hij dagenlang in een ziekenhuisbed lag en niet in staat was om te bewegen en nu, acht maanden later, weer op de fiets stapt, maakt Jakobsen een dankbaar mens. De 24-jarige sprinter van Deceuninck - Quick Step spreekt veel dank uit naar zijn familie en teamgenoten die ervoor hebben gezorgd dat hij zondag in Turkije voor het eerst weer op de racefiets stapt: >,,Met de meeste jongens is het contact veel beter geworden. Iedereen behandelt elkaar als familie. Als zoiets gebeurt, voel je dat het iedereen aangrijpt en elkaar dichter bij elkaar brengt. Iedereen heeft me enorm gesteund. Het was heel mooi en emotioneel om iedereen weer te zien. Als je dan weer tijd met ze door kan brengen: dat is heel mooi. Mijn team en familie hebben in mij geïnvesteerd en ik zal ze eeuwig dankbaar zijn.”

Nerveus
Dat hij zondag weer op de racefiets zit, maakt hem blij. Toch heeft hij ook wel enige nervositeit voor zijn rentree. ,,Dat ik in staat ben om te fietsen is geweldig. Ik ben wel een beetje nerveus. Het is weer de eerste keer, ook de eerste keer weer in het buitenland. Dat zijn grote stappen voor me. Ik ben wel een beetje bang, ja. Maar ik wil dit doen, want ik houd ervan om te racen. Dat doel heb ik bereikt en dat is mijn grootste overwinning, maar mijn volgende doel is om weer een race te winnen en dat ik weer het niveau van voor mijn crash kan bereiken. Misschien niet dit jaar of volgend jaar, maar dan in het seizoen 2022/23. Dat is de stip op de horizon waar ik heen wil. Ik ga niet naar Turkije als favoriet, ik wil in elk geval alle dagen succesvol afronden", aldus Jakobsen, die geen enkele druk van zijn ploeg opgelegd krijgt.