Hectische finish Demi Vollering bij Strade Bianche: ‘Of ik haar kutwijf heb genoemd?’

4 maart 2023

Demi Vollering boekte zaterdagmiddag een van haar mooiste zeges uit haar carrière. De 26-jarige renster van SD Worx kwam net iets eerder over de streep bij Strade Bianche dan haar teamgenoot Lotte Kopecky. Over die finish werd na afloop nog lang nagesproken.


Eerst was er de onduidelijkheid over wie er nou als eerste over de streep kwam. "Ik was ook echt in de war. Ik dacht eerst dat we samen al vierend over de streep zouden rijden, maar toen nam Lotte in de laatste bocht plots de koppositie over van mij", analyseerde Vollering bij HLN.

"Ik dacht toen even: 'Doet ze nu een lead-out voor mij?' Maar toen bleek ze toch harder door te trekken dan dat je doet bij het aantrekken van een sprint. Toen besefte ik: 'Oke, zijn we dan even geen ploegmaten meer nu, dan ga ik er ook vol tegenaan.'"

Kutwijf
Omstanders dachten na de race te horen dat Vollering haar teamgenote 'kutwijf' had genoemd. Dat ontkent de Nederlandse. "Dat kan ik mij niet herinneren. Ik geloof niet dat ik zoiets heb gezegd, maar in het heetst van de strijd weet je dat nooit. Als ik zoiets al gezegd heb, was het meer een grap als van: 'Wat doe je nu tegen mij?'"

Alle hectiek zorgde er niet voor dat Vollering minder kon genieten. "Ik heb Lotte Kopecky geklopt in een sprint, dat is al bijzonder op zich. Het maakt de zege alleen maar mooier", aldus de winnares.