Jumbo-Visma toont spierballen in Vuelta: ritwinst voor Kuss, Roglic en Vingegaard pakken tijd op Evenepoel

31 augustus 2023

Team Jumbo-Visma heeft laten zien dat het met afstand de beste ploeg heeft in de Ronde van Spanje. Sepp Kuss kwam na een sterk staaltje teamwork als eerste boven op de Pico del Buitre. Daarachter pakten Primoz Roglic en Jonas Vingegaard tijd op rodetruidrager Remco Evenepoel. De 20-jarige Lenny Martinez nam de koppositie over in het algemeen klassement.


Jumbo-Visma mengde zich tussen alle aanvalspogingen en zat uiteindelijk met Kuss, Dylan van Baarle, Attila Valter en Jan Tratnik in de kopgroep. De ploeg had dus de touwtjes strak in handen.

Jongste leider
Bij het ingaan van de slotklim was het gat tussen de kopgroep en de favorieten 4 minuten. Toen Kuss in de gaten kreeg dat hij kon winnen, sloeg hij een gaatje. De Amerikaan won, maar kon net niet de rode trui overnemen van Evenepoel. Martinez perste er achter Kuss echt álles uit en hield op de streep 8 seconden over. Daarmee is hij de jongste rodetruidrager ooit in de Vuelta.

tekst gaat verder onder de tweet

Tijdwinst
Roglic fietste op het moment dat Kuss aan de leiding ging weg bij Evenepoel. Later voegde Vingegaard zich bij hem. Gebroederlijk fietste het duo van Jumbo-Visma over de streep. Samen pakten ze iets meer dan een halve minuut op Evenepoel.

Algemeen klassement Vuelta na etappe 6


1. Lenny Martinez (Groupama-FDJ)
2. Sepp Kuss (Jumbo-Visma) +00:08
3. Marc Soler (UAE Team Emirates) +00:51
4. WOUT POELS (Bahrain Victorious) +01:41
5. Steff Cras (TotalEnergies) +01:48
6. Mikel Landa (Bahrain Victorious) +01:58
7. Jefferson Alveiro Cepeda (Caja Rural - Seguros RGA) +02:06
8. David De La Cruz (Astana) +02.23
9. Remco Evenepoel (Soudal - Quick-Step) +02:47
10. Enric Mas (Movistar) +02:50
11. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) +02:52
12. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) +02:58