‘Mogelijke mokerslag voor Nederlandse topsport: Jumbo overweegt stop van sponsoring’

28 maart 2023

ANP
Jumbo

Er bestaat een kans dat onder andere de Nederlandse schaatsploeg, wielerploeg en het team van Max Verstappen op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Supermarktketen Jumbo gaat in 2024 namelijk opnieuw kijken of ze de sponsoring van sportploegen nog wel willen blijven doen, meldt het Algemeen Dagblad.


Jumbo is één van de grootste sponsoren binnen de Nederlandse sportwereld. Zo zijn ze onder andere geldschieter van Max Verstappen en geven ze naam aan de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. Na een turbulent jaar met het overlijden van topman Karel van Eerd, besluit de supermarkt in 2024 of ze nog aan sportsponsoring gaan doen en zo ja hoe hoog dat bedrag dan zal zijn.

20 miljoen euro
De supermarktketen zou een slordige 20 miljoen euro per jaar uitgeven aan de sponsoring van de Nederlandse sportwereld. De sponsorcontracten lopen in 2024 af, waardoor het nieuwe bestuur een keuze kan maken over het doorgaan van de geldschieter. De bestuurder Frits van Eerd trok zich terug nadat zijn naam werd genoemd in een witwasonderzoek.