🎥 | 2e etappe Vuelta: Teunissen neemt rode trui over van Gesink, Bennett wint in Utrecht na werk Van Poppel

Sjors Tanis • 19:29, 20-08-2022 / Laatste Update: 21:33, 11-12-2023

Mike Teunissen heeft in de 2e etappe van la Vuelta a España de rode leiderstrui overgenomen van land- en ploeggenoot Robert Gesink. De Nederlander van Jumbo-Visma sprintte in Utrecht naar plaats 4. Met zijn ploeg won hij vrijdag de ploegentijdrit.

De 2e rit was een prooi voor Sam Bennett. De Ier van BORA-hansgrohe werd door ploeggenoot Danny van Poppel uitstekend afgezet en Bennett maakte het af na een rit over 175 kilometer, met start in Den Bosch, af in de massasprint.

2 thuisrijders in kopgroep

Vlak na de officiële start in Den Bosch kregen 5 renners de ruimte van het peloton. Bij de avonturiers zaten 2 Nederlanders: Jetse Bol (Burgos-BH) en Julius van den Berg (EF Education-EasyPost). Op de Amerongse Berg, de enige hindernis waar bergpunten te verdienen waren, kwam Van den Berg als 1e boven. De thuisrijder mag zondag in de 3e rit in de bergtrui starten.

Massasprint niet te ontlopen

Op 59 kilometer van de finish werden Bol, Van den Berg en de andere vroege vluchters ingerekend. De Spanjaard Luis Ángel Maté probeerde het nog even solo, maar een massasprint moest en zou er komen in Utrecht. Op minder dan 20 kilometer van de streep was er nog een crash van Wout Poels, maar de schade bij de Nederlander leek mee te vallen.

In de massasprint zette Van Poppel sprintkopman Bennett perfect af en de Ier kwam als 1e over de finish, voor de Deen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) en de Belg Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck).

Na geel nu rood

Teunissen eindigde als 4e en mag zondag, als de 3e rit met start en finish in Breda op het programma staat, in de rode trui fietsen. De 29-jarige Nederlander reed in 2019 al 3 dagen in de gele trui. Destijds won hij de 1e etappe én op dag 2 de ploegentijdrit.