Afschuwelijk nieuws: wielrenner Gino Mäder (26) overleden na valpartij in Ronde van Zwitserland
i

Getty Images

Afschuwelijk nieuws: wielrenner Gino Mäder (26) overleden na valpartij in Ronde van Zwitserland

Yvo van Dorst • 14:39, 16-06-2023 / Laatste Update: 03:40, 12-12-2023

De 26-jarige wielrenner Gino Mäder is overleden. De Zwitser viel donderdag in een ravijn tijdens een valpartij in de Ronde van Zwitserland. Hij moest daar gereanimeerd worden, maar later bleek toch dat hij het niet gered heeft.

Zijn team Bahrain-Victorious heeft in een emotionele tweet gereageerd op het overlijden van hun renner. "Gino, bedankt voor het licht, het plezier en de lach die je op onze gezichten bracht. We zullen je missen als coureur en als persoon. Vandaag en voor altijd rijden we voor jou, Gino."

Valpartij

Na zijn crash werd Mäder met een traumahelikopter opgehaald en moest hij worden gereanimeerd. Het bleek uiteindelijk geen zin meer te hebben, want op de intensive care overleed de Zwitser. Het overlijden van Mäder gaat als een schok door het peloton in Zwitserland.

Palmares

Ondanks zijn jonge leeftijd had Mäder al een aantal mooie prestaties bij elkaar gefietst. Zo won hij in 2021 een etappe in de Giro d'Italia. In datzelfde jaar won hij de witte trui voor beste jongere in de Vuelta d'España. Ook in 2021 won hij een etappen in Parijs-Nice.