'In opspraak gekomen ploegleider Allan Davis op straat gezet door Lotto-Dstny'

Trevor Wagener • 11:33, 22-08-2023 / Laatste Update: 13:40, 08-01-2024

Allan Davis is niet langer meer de ploegleider van Lotto-Dstny. De 43-jarige Australiër, die deze zomer werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en daarom niét mee mocht naar de Tour de France, is volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws op straat gezet.

De oud-sprinter werd in 2022 aangenomen bij de Belgen om de sprinters, en dan vooral Caleb Ewan, te trainen. Eerst ging dat nog aardig en werden er resultaten geboekt. Dit seizoen is sportief gezien alles anders. Persoonlijk kwam Davis zelf ook nog eens in opspraak.

Lotto-Dstny ontslaat in opspraak geraakte ex-prof

Een vrouw beschuldigde hem op Twitter ervan dat hij haar een foto met ontbloot bovenlichaam had gestuurd, met daarbij de boodschap dat hij zich verveelde en aan de vrouw moest denken. De vrouw, die alleen contact zocht met Davis om naar eigen zeggen aan een baan in de wielrennerij te komen, kaartte de berichten aan met een streep door Davis' Tour-aanwezigheid als gevolg.

Lotto-Dstny had het nieuws zelf op de dinsdagochtend nog niet gemeld. Met het ontslag van Davis en het eerdere vertrek van een verzorger, lijkt de kans aanwezig dat ook Ewan bij de formatie zal vertrekken. De 29-jarige Ewan en zijn ploeg liggen overhoop, helemaal nadat de Australiër in de afgelopen Ronde van Frankrijk opgaf zonder fysieke reden. Daarna koerste Ewan - die baalde van de absentie van Davis - geen enkele wedstrijd meer.