Alleswinnaar Demi Vollering fietst concurrentie op een hoopje in 5e etappe Vuelta

Bart van der Wijst • 18:32, 05-05-2023 / Laatste Update: 03:42, 12-12-2023

Er staat in 2023 geen maat op Demi Vollering. De 26-jarige Nederlandse wielrenster won in het voorseizoen al vele koersen en trekt die vorm vrolijk door in La Vuelta Femenina. Vollering was woensdag de beste in etappe 3 en pakte vrijdagmiddag een dubbelslag in de 5e rit van de koers. Vollering won de bergrit én pakte de leiderstrui.

Vollering was haar 14 jaar oudere landgenote Annemiek van Vleuten in de slotklim naar Mirado de Peñas Llanas de baas. De renster van SD Worx stampte flink op de pedalen, sloeg een klein gaatje met Van Vleuten en kon uiteindelijk juichen op de finishlijn.

Met nog 2 etappes te gaan heeft Vollering een voorsprong van 5 seconden op Van Vleuten in het algemeen klassement. Zaterdag is er een heuvelachtige etappe van 106 kilometer van Castro Urdiales naar Laredo. De Vuelta eindigt zondag met een zware rit over 93 kilometer vol beklimmingen van Pola de Siero naar Lagos de Covadonga.

Succesvol 2023

We hebben geen idee welke voornemens Vollering uitsprak begin 2023, maar ze is dit seizoen geweldig in vorm. Zo was ze de beste in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Ook won ze Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen en de Waalse Pijl. Een eindzege in een wielerronde ontbreekt nog. Nog...