🎥 | Amerikaanse houdt Denise Betsema af na loodzware Koppenbergcross

Sjors Tanis • 16:16, 01-11-2021 / Laatste Update: 14:14, 07-01-2024

De Amerikaanse Clara Honsinger heeft de Koppenbergcross gewonnen. Het was de 1e veldrit uit de serie van 8 wedstrijden om de X2O Badkamers Trofee. Honsinger leverde een fel gevecht met Denise Betsema, de Nederlandse die vanaf halverwege de 2e van 4 ronden enkele seconden achter de Amerikaanse reed.

De finish van de loodzware cross in Oudenaarde lag bovenop de Koppenberg.

Nederland 2, 4, 5 en 6

Betsema, die niet meer kon aanhaken, gaf daar uiteindelijk 11 seconden toe. De Hongaarse Kata Blanka Vas werd op 34 seconden 3e, op ruime afstand gevolgd door een aantal Nederlandse veldrijdsters: Yara Kastelijn (4e), wereldkampioene Lucinda Brand (5e) en Ceylin del Carmen Alvarado (6e). Die laatste 2 verloren al ruim 2 minuten voor het klassement waarin het om tijd gaat. Voor de Amerikaans kampioene Honsinger was het haar 1e grote internationale zege.

Mannen

Bij de mannen was de Belg Eli Iserbyt oppermachtig. De 24-jarige Europees kampioen kwam met ruime voorsprong op zijn naaste belager over de finish op de Koppenberg. Het was voor Iserbyt zijn 3e zege op rij in de Koppenbergcross. Zijn landgenoot Toon Aerts werd 2e, voor de Nederlander Lars van der Haar. Iserbyt is vanzelfsprekend ook de 1e leider in het klassement van de X20 Badkamers Trofee.

Beloften

Bij de beloften was de zege voor wereldkampioen Pim Ronhaar. De Nederlander soleerde naar de winst. Door de coronacrisis is ook deze winter het aantal wedstrijden voor beloften beperkt. In de wereldbeker hebben ze een enkele keer een eigen cross, in de Superprestigereeks rijden de beloften samen met de eliterenners.