Amstel Gold Race deelt wildcards uit: Tour de Tietema maakt debuut
Tomáš Kopecký van TDT-Unibet in actie tijdens de Bredene Koksijde Classic. ©Getty Images

Amstel Gold Race deelt wildcards uit: Tour de Tietema maakt debuut

11:42, 01-02-2024

Het wielerteam TDT - Unibet van oprichter Tour de Tietema gaat voor het eerst meedoen aan de Amstel Gold Race. Dat blijkt uit de verdeling van de wildcards, die de organisatie van de Nederlandse koers bekendmaakte.

TDT, dat staat voor Tour de Tietema, is een wielerploeg die is opgericht door oud-renner Bas Tietema. Hij was eerst op Youtube heel groot en werd bijvoorbeeld bekend vanwege zijn video's op de finish van de Tour de France. Daar deelde hij pizza's uit aan dankbare renners. Hij richtte met zijn vrienden een wielerploeg op, die inmiddels een ProTour-status heeft. Tietema zelf is inmiddels geen actief renner meer.

Reactie Bas Tietema

"Deze koers past perfect bij onze ploeg en ons verhaal”, reageert Bas Tietema tegen het Algemeen Dagblad. "Bijna vier jaar geleden stonden we met z’n drieën bij de Amstel Gold Race om een video te maken. In april komen we met een ambitieuze wielerploeg en een creatief mediateam naar Limburg, klaar om ons te laten zien aan het grote publiek. Ik hoop dat we samen met onze fans kunnen gaan genieten van deze mooie mijlpaal.”

WorldTour-debuut

Het is niet alleen het debuut van TDT-Unibet op de Amstel Gold Race, maar zelfs het debuut van de ploeg tijdens een WorldTour-koers. Sinds de oprichting in 2019 reed de ploeg vooral op het tweede en derde niveau rond. In april mogen ze dus voor het eerst meedoen bij de grote jongens.

Wildcards

De prestaties van de ploeg in 2023 zijn niet onopgemerkt gebleven en hebben dus nu een uitnodiging voor de Amstel Gold Race opgeleverd. Op 14 april wordt de koers verreden en alle grote wielerploegen doen er aan mee, van Visma - Lease a Bike tot aan Ineos. De zes andere wildcards gingen naar Israel - Premier Tech, Lotto DSTNY, Team Flanders - Baloise, Uno-X, Q36.5 en Tudor.