🎥 | Annemiek van Vleuten ziet kansen in tijdrit en wil 3e WK-zege grijpen

Joris Kaper • 18:03, 17-09-2022 / Laatste Update: 23:57, 11-12-2023

Annemiek van Vleuten gelooft in haar kansen om zondag voor de 3e keer de wereldtitel tijdrijden te grijpen. Dat meldde de wielrenster zaterdag op haar website. Het WK wordt verreden op een parcours dat haar naar eigen zeggen moet liggen.

Van Vleuten kent een topseizoen, want vorig weekend was ze nog winnaar van de Vuelta voor vrouwen. Eerder won ze ook al de Tour en de Giro en daarmee dus een unieke trilogie.

Van Vleuten was ook in 2017 en 2018 al wereldkampioen tijdrijden. Vorig jaar eindigde ze 2 maanden na het behalen van de olympische titel als 3e. Toen was Ellen van Dijk de snelste, terwijl de Zwitserse Marlen Reusser 2e werd. "Maar dit is zeker een parcours dat me meer ligt dan dat van vorig jaar, toen het allemaal lang rechtuit stampen was", aldus Van Vleuten.

Route in Australië

In de plaats Wollongong, geleden onder Sydney, moeten 2 rondes van ruim 17 kilometer worden afgelegd. Het aantal bochten op het parcours blijkt na een verkenning van het parcours mee te vallen. "De wegen zijn over het algemeen zo breed dat je in veel bochten op je stuur kunt blijven liggen."

"Toch is het een tijdrit die je echt op het gevoel moet doen, omdat er heel veel afwisseling in zit. Je bent continu aan het schakelen, met stukjes omhoog en stukjes omlaag. Het is geen tijdrit die je op een bepaald wattage kan 'rammen'. Dit is een parcours waar ik zin in heb", aldus de wielrenster.