Benelux Tour 2022 gaat niet door vanwege te volle kalender: 'Beste oplossing'
i

photo: Cor Vos

Benelux Tour 2022 gaat niet door vanwege te volle kalender: 'Beste oplossing'

Trevor Wagener • 22:39, 07-06-2022 / Laatste Update: 10:10, 12-12-2023

Hè balen! De Benelux Tour van 2022 gaat niet door. De organisatie van de meerdaagse etappekoers in de UCI WorldTour heeft het event verplaatst naar volgend jaar.

2023, dus. Aanvankelijk stond de wedstrijd, die in Nederland en België verreden wordt, van 29 augustus tot en met 4 september gepland.

In de knoop

De definitieve datum in 2023 moet nog worden uitgezocht. Als reden voerde de organisatie de problemen in de overvolle wielerkalender op. Zowel op logistiek als op media-gebied werd het organiseren te lastig. Ook had organisator Golazo problemen met het plannen van aankomsturen en de daaraan gekoppelde tv-uitzendingen.

Doordat de Ronde van Spanje op hetzelfde moment is, zou de organisatie de aankomsttijden op voor supporters en genodigden niet-interessante tijden moeten plannen. Ook zouden de ploegen met onmogelijke starturen en tijdstippen te maken krijgen.

Reactie organisatie Benelux Tour

"Het verschuiven van de Tour naar 2023 is heel jammer voor de wielerfans in de lage landen", zegt Christophe Impens van Golazo in een reactie. "Het is een noodzakelijke beslissing en de beste oplossing om problemen te voorkomen. Iedereen heeft hier baat bij."

Vorig jaar won Sonny Colbrelli de Benelux Tour. In 2020 was Mathieu van der Poel de laatste Nederlandse winnaar.