Bizar nieuws uit de wielerwereld: 'Topploegen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step willen samen verder'
i

Getty Images

Bizar nieuws uit de wielerwereld: 'Topploegen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step willen samen verder'

Noah Hoogenboezem • 21:35, 24-09-2023 / Laatste Update: 07:29, 12-12-2023

Een enorme nieuwsbom in de wielerwereld: topploegen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step willen volgens Wielerflits fuseren. De 2 topploegen zouden vanaf 2024 als 1 team verder willen gaan.

Het was al bekend dat Jumbo na dit jaar stopt met het sponsoren van de wielerploeg en dat de ploeg dus op zoek moest naar een nieuwe sponsor. Toen de leiding van het team hoorde dat Jim Ratcliffe, de baas van Team INEOS, probeerde Soudal Quick-Step over te nemen, zouden ze volgens Wielerflits ook contact hebben opgenomen met de eigenaar van Soudal.

Die gesprekken waren blijkbaar zo goed dat het er nu op lijkt dat de 2 teams samen verder gaan. Richard Plugge, nu van Jumbo-Visma, moet de grote baas worden en Merijn Zeeman, ook van Jumbo, de belangrijkste coach. Patrick Lefevere, de uitgesproken ploegbaas van Soudal Quick-Step wordt lid van de Raad van Commissarissen.

Wat gebeurt er met Evenepoel?

Beide ploegen hebben veel renners met een contract voor 2024 dus het is de vraag of al die renners wel voor 1 ploeg kunnen rijden. Ook is het nog onduidelijk wat er met Remco Evenepoel gaat gebeuren. Hij heeft nog een contract tot 2026, maar er zijn veel geruchten dat hij naar INEOS zou vertrekken.

De fusieploeg wil de Belg alleen heel graag houden. Dat zou een interessante situatie worden, want Jumbo won dit jaar alle grote rondes met Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Sepp Kuss. Met Evenepoel zou het team nog een topper op dat gebied erbij krijgen.