Bizarre wending in Cian Uijtdebroeks-soap: 'Talent werd gepest bij BORA met anti-Cian-appgroep'
i

Getty Images

Bizarre wending in Cian Uijtdebroeks-soap: 'Talent werd gepest bij BORA met anti-Cian-appgroep'

Yvo van Dorst • 18:16, 12-12-2023 / Laatste Update: 01:12, 05-01-2024

Wielerjournalist Thijs Zonneveld is in de podcast In het Wiel met een hele aparte wending gekomen in de soep rond Cian Uijtdebroeks. Het Belgische toptalent wil volgend jaar heel graag voor Jumbo-Visma (vanaf volgend jaar Lease A Bike-Visma) rijden, maar zijn ploeg Bora Hansgrohe wil dit voorkomen. Zonneveld vertelt nu dat Uijtdebroeks tijdens de Vuelta werd gepest door zijn ploeggenoten.

"Verschillen bronnen zeggen dat Uijtdebroeks bij BORA een soort buitenbeentje was", vertelt Zonneveld bij In het Wiel. "Hij werd door andere renners, maar ook door ploegleiders behandeld als een soort nerdje. Dat was omdat hij heel fanatiek was met bepaalde dingen. Hij was zijn voeding aan het afwegen en vond zijn tijdritfiets niet aerodynamisch genoeg."

Whatsappgroep

Het ging uiteindelijk zelfs zo ver dat er een Whatsappgroep werd opgericht om over de 20-jarige Uijtdebroeks te roddelen. "Hij werd gepest. Tijdens de Vuelta was er bijvoorbeeld ook een ‘Anti-Cian’-appgroep, zonder hemzelf erin, zodat ze over hem konden roddelen. Het is echt te kinderachtig. Hij voelde zich totaal niet thuis in die ploeg."

Reactie

BORA-Hansgrohe is al snel met een reactie gekomen op de verhalen van Zonneveld. "Ik kan dat het 100% zekerheid ontkennen. Het was zeker niet het geval", zo vertelt ploegleider Bernhard Eisel tegenover GCN.