Boze Cofidis-manager Vasseur aan Richard Plugge: 'Neem onmiddellijk ontslag en ga weg!'
i

ANP

Boze Cofidis-manager Vasseur aan Richard Plugge: 'Neem onmiddellijk ontslag en ga weg!'

Joris Kaper • 11:59, 10-12-2023 / Laatste Update: 22:27, 04-01-2024

Een heuse soap rond wielrenner Cian Uijtdebroeks! De 20-jarige wielrenner werd zaterdag aangekondigd door Jumbo-Visma (vanaf 2024 Visma-Lease a Bike), maar zijn huidige ploeg BORA-hansgrohe liet weten dat hij in 2024 nog gewoon voor die ploeg rijdt. En nu mengen ook managers van andere ploegen zich in de rel. Zo sneert Cofidis-manager Cédric Vasseur naar Richard Plugge, de CEO van Jumbo-Visma: "Neem onmiddelijk ontslag en ga weg!"

De kritiek is misschien te snappen, want Plugge is behalve CEO van Jumbo-Visma ook voorzitter van de AIGCP, de belangenvereniging voor professionele wielerploegen. En als BORA-hansgrohe daar een klacht wil neerleggen over de situatie, dan is dat nogal pikant vanwege die dubbelrol van Plugge.

Op die dubbelrol kwam al eerder kritiek, en nu dus opnieuw. "Wat is dat nu weer voor de voorzitter van de AIGCP? Je moet de regels respecteren. Neem onmiddellijk ontslag en ga weg!", zo schrijft de Fransman op X.

Waar rijdt Uijtdebroeks nou in 2024?

Waar Uijtdebroeks volgend seizoen nou rijdt, is dus nog even niet bekend. BORA-hansgrohe wil Uijtdebroeks aan zijn contract houden, terwijl het management van de renner zegt dat de verbintenis na gerechtelijke stappen op 1 december is gestopt.