Cees Bol en Ramon Sinkeldam naar nieuwe Franse wielerploeg; stad Parijs als sponsor?
i

Pro Shots / SIPA USA

Cees Bol en Ramon Sinkeldam naar nieuwe Franse wielerploeg; stad Parijs als sponsor?

Joris Kaper • 20:54, 27-07-2022 / Laatste Update: 23:13, 11-12-2023

Wielrenners Cees Bol en Ramon Sinkeldam rijden komend seizoen allebei voor een nieuwe Franse ploeg. Het team gaat nu nog door het leven als B&B Hotels-KTM, maar zal een nieuwe naam krijgen. Bol komt over van Team DSM, Sinkeldam van Groupama-FDJ.

Trainen deden ze al samen, maar komend seizoen worden ze dus ook ploeggenoten. Het nieuwe team van de 2 Nederlanders wordt geleid door oud-prof Jerome Pineau. Het wist in de afgelopen Tour de France geen rol van betekenis te spelen. Maar dankzij een nieuwe zak met geld moet het roer om bij het team en moet het mee gaan doen om de prijzen.

Nieuwe sponsor

Pineau heeft namelijk een nieuwe geldschieter gevonden, naar verluidt de stad Parijs. Het team kan dus een grote zak geld tegemoet zien en heeft daarom grote plannen. Zo moet de ploeg een stuk internationaler worden en daarom zijn Bol en Sinkeldam aangetrokken. Sinkeldam als aantrekker, Bol als afmaker in de sprint.

Sprinten naar succes

Sinkeldam was in de rol van aantrekker afgelopen jaren al in Franse dienst. Hij trok namelijk de sprints aan voor Arnaud Demare bij Groupama-FDJ. Demare kon mede daardoor in de afgelopen Giro d’Italia 3 ritzeges op zijn naam schrijven. Cees Bol komt over van Team DSM, waar hij de afgelopen jaren onder meer een ritzege in Parijs-Nice won en de winst in Nokere-Koerse.