Colbrelli blikt terug op bewogen 2022: ‘Niet iedereen kan na een hartstilstand zijn verhaal nog doen’
i

Getty Images

Colbrelli blikt terug op bewogen 2022: ‘Niet iedereen kan na een hartstilstand zijn verhaal nog doen’

admin • 16:50, 01-01-2023 / Laatste Update: 08:22, 12-12-2023

Sonny Colbrelli laat in gesprek met Het Nieuwsblad weten dat hij 2022 compleet anders had voorgesteld. Dit omdat de Italiaan door hartproblemen op 32-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière moest zetten. "Ik heb heel erg uitgekeken naar de laatste dag van het jaar, ik wil 2022 snel achter me laten."

Op 21 maart 2022 sloeg namelijk het noodlot toe voor Colbrelli. In de 1e etappe van de Ronde van Catalonië sprintte hij naar de 2e plaats, maar enkele momenten daarna ging het helemaal mis. "Het werd zwart voor mijn ogen. Pas in het ziekenhuis werd ik weer wakker. Ze vertelden me dat ik een hartstilstand had gehad."

Redding

Colbrelli geeft aan dat hij erg veel geluk heeft gehad. "Er stond een jonge man die in het verleden EHBO heeft gehad en de ernst van de situatie meteen begreep. Hij is over de dranghekken geklommen om mij hartmassage toe te dienen. Vervolgens was er ook een defibrillator in de buurt, dat is mijn redding geweest."

Afscheid valt zwaar

Ondanks zijn redding, moest hij verplicht afscheid nemen als coureur. Dit valt hem erg zwaar: "Ik heb de voorbije maanden geregeld een traantje weggepinkt. Wanneer de andere jongens hun nieuwe outfit aantrekken, moet ik in gewone kleren in de volgwagen plaatsnemen, dan komen de tranen je in de ogen. Ook mis ik het om de kamer te delen met mijn vaste gezellen Damiano Caruso en Matej Mohoric."

Colbrelli blijft echter positief: "Niet iedereen kan na een hartstilstand zijn verhaal nog doen. Ik moet tevreden zijn en niet egoïstisch omdat ik niet meer kan koersen."