Compleet podium NK naar WK wielrennen; Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle kopmannen
i

Pro Shots

Compleet podium NK naar WK wielrennen; Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle kopmannen

Bart van der Wijst • 14:21, 11-07-2023 / Laatste Update: 00:26, 12-12-2023

Bondscoach Koos Moerenhout van de Nederlandse wielerbond (KNWU) heeft dinsdag de selecties voor het WK wielrennen bekendgemaakt. Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle moeten bij de mannen zorgen voor de medailles. Ook Olav Kooij, het sprinttalent van Jumbo-Visma, reist af naar Glasgow.

Het drietal, dat op het podium stond bij het NK in Sittard, wordt ondersteund door Pascal Eenkhoorn, Daan Hoole, Jan Maas, Oscar Riesebeek en Mick van Dijke. Voor de tijdrit heeft de bondscoach Jos van Emden en Daan Hoole geselecteerd.

Klassieker

Moerenhout heeft ambities: "De wegwedstrijd wordt verreden op een snel parcours dat aan een klassieker doet denken. Met Mathieu hebben we een afmaker in huis, die op dit WK-traject perfect uit de voeten moet kunnen. Ook Dylan van Baarle bewees al vaker ook goed te renderen op een rondje als deze. We hopen deze twee renners tot diep in de finale te krijgen en dan voor de winst mee te kunnen strijden."

Moerenhout neemt de 21-jarige Kooij mee, alleen niet speciaal voor een eventuele sprint. "Hij is ook in ontwikkeling richting het klassieke werk. We rekenen erop Mathieu en Dylan in stelling te kunnen brengen, maar moeten ook andere opties openhouden als de wedstrijd zich in een bepaalde richting ontwikkelt."

Vrouwen

Loes Gunnewijk, de bondscoach van de vrouwen, heeft gekozen voor Demi Vollering als kopvrouw. "Dit voorjaar heeft Demi laten zien op een lastig parcours van een uitzonderlijk hoog niveau te zijn en we hopen uiteraard dat er op dit WK ook geen maat zal staan op haar", aldus Gunnewijk.

Verder gaan Lorena Wiebes, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Riejanne Markus, Mischa Bredewold, Shirin van Anrooij en Loes Adegeest mee.