Coronavirus slaat opnieuw toe in wielerland: ook coronagevallen bij team Tadej Pogacar
i

ANP / EPA

Coronavirus slaat opnieuw toe in wielerland: ook coronagevallen bij team Tadej Pogacar

Eimert Pruis • 13:08, 17-06-2022 / Laatste Update: 08:44, 12-12-2023

In de Ronde van Zwitserland zijn meerdere teams getroffen door het coronavirus. Voor de start van de 6e etappe testte de Zwitser Marc Hirschi van UAE Team Emirates positief, net als 4 renners van EF Education. Bij Team Emirates is Tadej Pogacar de grote man, hij test vooralsnog negatief. Later moest ook leider Aleksandr Vlasov van BORA-Hansgrohe de voorbereidingskoers op de Tour de France verlaten.

Ook zijn ploeggenoot Anton Palzer testte positief. Naast Hirschi haalt UAE Team Emirates ook Joël Suter, kamergenoot van Hirschi, uit de Ronde van Zwitserland. De Deen Mikkel Bjerg, die namens UAE Team Emirates meedoet in de Ronde van Slovenië, heeft ook het coronavirus. Alpecin-Fenix trokt de gehele ploeg terug uit Zwitserland na 2 positieve testen.

Jumbo-Visma

De Nederlandse ploeg Jumbo-Visma besloot donderdag, vanwege het coronavirus, al de hele ploeg uit de koers te halen. Bij INEOS Grenadiers testte Adam Yates positief, bij Team DSM gold dat voor de Nederlander Cees Bol en de Denen Søren Kragh Andersen en Casper Pedersen.